Camdenton High School Late Start Schedule – 2013-2014

The CHS building leadership team and faculty have developed a late start schedule to provide needed frequency for professional collaboration during the 2013-2014 school year. Additionally, we have shared and discussed our proposal with Dr. White, Mrs. Wall, Mr. Kirksey, and Central Office Administration. The proposed schedule is included below. We have identified specific days to run our late start schedule, as well as possible activities for students arriving at the regular time. As stated, a late start structure in addition to our regularly scheduled early release days next year will provide high school content teams with very similar frequency (approximately twice each month) to our current structure, and we are seeking your approval to proceed with the following schedule.

Professional Collaboration	7:45 – 8:50 a.m.
Period	Time
1 st	9:00-9:44 (44 min.)
2 nd	9:50-10:34 (44 min.)
3 rd	10:40-11:24 (44 min.)
5 th	11:30-12:36 (66 min.) 11:30-11:50- Lunch A 11:53-12:13- Lunch B 12:16-12:36- Lunch C
6 th	12:42-1:26 (44 min.)
7 th	1:32-2:16 (44 min.)
8 th	2:22-3:06 (44 min.)

Professional Collaboration Schedule (Late Start)

*No LEAD Time

A Lunch Shift Class = 43 minutes of instructional time B Lunch Shift Class = 40 minutes of instructional time C Lunch Shift Class = 43 minutes of instructional time

• Days for Late Start (Identified by Building Leadership Team):

- September 30
- October 28
- November 11
- December 9
- o January 13
- February 24
- *March 31*
- April 28

• Activities for Students arriving at regular times during Professional Collaboration:

- ZERO Lab/Tutoring
- Open Library
- Computer Labs
- ACT Prep Sessions
- Gym Activities
- Commons Area
- Fitness Classes